Statens Vegvesen ikke enig i kritikken fra Rogaland Redning

Fredag skrev vi en artikkel om at Rogaland Redning, også kalt Viking Redningstjeneste Avd Stavanger, føler seg utelatt fra all innføring i rutiner ved ulykker eller bilberging i Ryfast.

Et ønske om muligheten til innspill og innføring i rutiner og prosedyrer ble ikke tatt på alvor i følge daglig leder i Viking, Lars Morten Nesheim.

I artikkelen Klar tale fra Rogaland Redning i forbindelse med åpningen av Ryfylketunnelen går vi gjennom hvordan vi ble rene kasteballen i jakten på svar. Nødetatene mente det ikke var deres oppgave og lære opp private aktører.

Foto: Øyvind Ellingsen/Statens vegvesen

Kjenner seg ikke igjen i kritikken
Presseansvarlig i Ryfastprosjektet for SVV, Øyvind Ellingsen, kjenner seg ikke igjen i kritikken. Ellingsen påpekte også faktafeil i forrige artikkel og mener Viking har fått video, karter og alle nødsituasjonsplaner som politi og brann har fått.

Havarinisjene er 80 meter lange og 40 meter med full bredde, ikke 50 meter lange som opplyst i forrige artikkel. Så lange havarinisjer er det ikke på motorvei eller i andre tunneler i tillegg blir det brukt lyssignaler for å varsle andre bilister om hendelser, og bilberging vil derfor være sikrere i Ryfast en andre plasser. Ved en ulykke er politiet på plass med blålys til vrakene er hentet, opplyser Ellingsen til iRyfylke.

Ellingsen mener også at dette er noe som Rogaland Redning er alene om å mene. Han trekker frem at Falck Redning Stavanger ikke deler denne kritikken og ser ikke på bilberging i Ryfast som et problem.

Legg igjen en kommentar