Stavanger Turistforenings spådommer for hytteåret 2020

Stavanger Turistforening har hele 44 hytter som står der ute og venter på besøk av akkurat deg! Men hvilke av disse hyttene tror vi kommer til å bli ekstra populære neste år? Vi har tatt en titt inn i spåkula og gir deg våre spådommer for hytteåret 2020.

Selvbetjente moderne hytter i familievennlig avstand fra vei

Vi ser at det er massiv interesse for de nyere hyttene som ligger i fin «familieavstand» fra veien. Dette gjelder spesielt Skåpet, Viglesdalen og Kvitlen. Skåpet har den mest viste hyttesiden på hele Ut.no, og vi ser at interessen for å bo på det moderne hyttetunet fremdeles er enorm. Alle hyttene er booket hver helg, og man må gjerne være ute i god tid for å sikre seg plass. Vi har allerede godt med bookinger for sommeren 2020. Den nye hytta i Viglesdalen ble åpnet i 2019, og har som ventet fått et stort besøk. I 2020 åpner den historiske vandreruten forbi Viglesdalen, som vil øke denne oppmerksomheten ytterligere. Legger vi til at Ryfylke får tunnelforbindelse til Stavanger på tampen av 2019, er det ingen tvil om at både Skåpet og Viglesdalen vil få enda flere fjellvandrere på besøk neste år. Med ny tunnel ligger begge hyttene bare en times kjøretur unna Stavanger.

Nyheten Bakken gard

Bakken gard åpner i ny prakt i mai 2020. Vi spår at dette blir den store hyttevinneren neste år! Foto: John Petter Nordbø

Bakken gard er en gammel fjellgård som har gjennomgått et omfattende renoverings- og ombyggingsprosjekt. I mai åpner det gamle bruket ved Lysefjorden i ny prakt. Nå blir det hunderom, pizzaovn og oppgraderte fasiliteter etter dagens krav, samtidig som det gamle preget er bevart. Interessen for Lysefjorden er allerede stor, og er stigende for hvert år. Vi spår at Bakken blir vår store hyttevinner i 2020, og har allerede planlagt å bruke mange frivillige hyttevakter i barmarkssesongen.

Aktiviteter på Bakken som er verdt å merke seg:

Åpningsmarkering på Bakken gard den 10. mai

Etter et stort restaureringsarbeid er vi stolte av å invitere til ny-åpning av Bakken gard i Lysefjorden. Denne dagen blir det stor fest i tunet og mulighet til å få med seg historier fra nær og fjern tid, delta på ulike aktiviteter og nyte dagen i vakre omgivelser.

Bli med til nyrestaurerte Bakken gard på tur sammen med andre voksne og seniorer

Datoen for turen er 11. – 13. august og turen går inn med hurtigbåten, før man går de 175 høydemetrene opp fra fjorden. Det blir kjekke dagsturer i området og kos om kvelden med god mat og drøs.

Vårtur til Bakken gard med Barnas Turlag

Den 21. – 24. mai arrangeres det familietur fylt med store opplevelser for liten og stor ved fjord og fjell. Det blir flotte dagsturer, oppdagelsesferd i det gamle kulturlandskapet og lek på tunet.

Stranddalen – hytteperlen i Ryfylkeheiene

Stranddalen er selve perlen i Ryfylkeheiene. Mang en fjellvandrer får vann i munnen av å tenke på hjemmelaget komlemiddag på Stranddalshytta. I 2019 tok bestyrer og «storbonde» John Anton Nilsen over driften. Sesongen ble en ubetinget suksess, med full hytte alle helgene i sesongen. Vi tror den trenden vil fortsette i 2020.

En aktivitet verdt å merke seg på Stranddalen turisthytte neste år:

Åpningshelg med Singel på fjellet

19. juni åpner endelig Stranddalen opp den betjente delen av hytta, og byr opp til hytteluksus med stor L. Den høytidelige åpningshelgen markeres med arrangementet «Singel på fjellet», så her blir det muligheter for å finne den store kjærligheten mens dy nyter alt det gode Stranddalen har å by på.

Stranddalen spår vi kommer til å få masse besøk av trivelige gjester i 2020. Det kan være lurt å bestille et rom tidlig, for å sikre deg et drømmebesøk på Perlen i Ryfylkeheiane. Foto: Odd Inge Worsøe

Majesteten Sandsa turisthytte spås ny gnist

Sandsa turisthytte har fått et løft fra flere frivillige og det spås flere besøkende og mange kjekke turer hit neste år! På grunn av sin størrelse og beliggenhet er denne hytta perfekt for større grupper og arrangementer. I fjor hadde vi fjellbryllup på hytta, kanskje får vi flere av dem i 2020?

Det blir flere innholdsrike leirer for barn og ungdom på Sandsa neste år, blant annet:

Newtoncamp – tidenes kuleste sommerferie?

Årets Newtoncamp blir på Sandsa, villmarksparadiset i Suldal. Newtoncampen varer fra mandag til fredag, 22.-26.juni. Her treffer man mange ungdommer i alderen 10-13 år, og det blir garantert mye GØY! På Newtoncamp gjør man interessante oppdagelser, eksperimenter og utfordringer. Du lærer om friluftsliv og realfag på en spennende måte sammen med dyktige turledere.

Villmarksleir – uforglemmelige opplevelser for barna

Toppturer, barkebåtrace, gjørmebading, bekkeklatring og pinnebrødsteking er blant aktivitetene på Barnas Turlags populære familieleir på Sandsa. Turen byr på uforglemmelige friluftsopplevelser for barn fra 0 til 13 år. Sett av 29. juni til 4. juli og meld dere på nå!

Det enkle friluftsliv med en hytte helt for seg selv

Vi ser at mange fjellvandrere setter pris på det enkle friluftsliv. Det å få en liten hytte helt for seg selv, med enkle fasiliteter tiltrekker mange! En av våre hytter som er svært populær, både sommer og vinter, er Heibergtunet Gratuheller. Denne lille sjarmerende hytta er ypperlig for kvalitetstid sammen med noen du er glad i. Hytta er en av våre utleiehytter, som betyr at du får hele hytta helt for deg selv, når du booker denne. Andre utleiehytter som du får helt for deg selv er Fjøløy, Gamle Skåpet og Flørlistølen.

Heiberghytta Grautheller er en liten hytteperle som du kan leie helt for deg selv. Perfekt for deg som liker det enkle friluftsliv. Foto: Kevin Molstad og Jonas Olsvik

Legg igjen en kommentar