Superparken nærmer seg ferdigstillelse

Vi har vært heldige å få en omvisning i Superparken på Tau. Og her har både elever og lærere virkelig noe å glede seg til!

Superparken var først planlagt å være ferdigstilt til skolestart høsten 2019, men åpningen ble tidlig i planleggingsfasen utsatt til etter høstferien. Så 14.oktober antas det å være første dag i nytt skolebygg for 5-7.klasse, samtidig som 1-4.klasse flytter inn i en oppgradert, gamle Tau Skole.

Høy standard
Alle klasserom utstyres med skjermer som erstatter de tidligere brukt smartboard. Klasserom, kontorer osv. er utført i brannimpregnert kryssfiner eller fibergips med finish av ask noe som gir skolen er trehus look innvendig. Hele bygget har utvendig solskjerming på dens mange vinduer som nesten går fra gulv til tak noe som gir samtlige rom i bygget en fantastisk utsikt. Det er treningsrom som også blir utstyrt med ballettbarrer og speil.

Klatrevegg i flerbrukshallen, 4 garderober og hver enkelt garderobe har seksjonerte dusjer med dør. Flerbrukshallen rommer en håndballflate med tilskuerplass.

Mellom byggene i inngang og kantineområdet er veggene utført i samme murstein som utvendig. Og ellers er det glassfasade noe som gjøre det åpent og lyst.

[metaslider id=»9476″]

Utvendig blir er det etablert lekeplasser med gummiunderlag og forskjellige stativ. Det velkjente skateparken er også en del av Superparken utbyggingen. Her så kommunen seg nødt til å åpne for allmennheten da det jevnlig var unger som klatret over gjerder for å bruke området.

Nytt online bookingsystem for kommunens lokaler. Kommunen arbeider også i disse dager med et nytt online bookingsystem for kommunens arealer som Strandahallen, Torghuset, Folkets Hus mm. Det vil også være mulig å leie blant annet flerbrukshallen og vestibylen i Superparken.

Lokal deltakelse

På tross av at arkitekten som stakk av med vinnerforslaget i konkurransen er østlandsbasert så er det god deltakelse blant lokale bedrifter. Arkitekten bak Superparken forslaget er L2 Arkitekter AS fra Oslo sammen med Gullik Gulliksen AS Landskapsarkitekter MNLA også fra Oslo.

Av lokale bedrifter som har hatt oppdrag på prosjektet er dette noen av dem:

 Kleppa Svines Eiendom AS (Strand Forskaling)Betongentreprenør

 Faber Bygg Byggentreprenør

 Ryfylke Elektriske Elektroinstallatør

 Stangeland Maskin Ryfylke Grunnentreprenør

 Andersen & Harestad AS Gulventreprenør ogMalingsentreprenør

 Sig Halvorsen AS VVS-entreprenør

Prosjektdata:
Tau barneskole, Superparken byggetrinn 1
Sted: RYFYLKEVEGEN 1927, Tau, Strand, Rogaland
Verdi(Mill.): 320 Mnok
Entr.form: Delt entreprise
Bygninger: 2
Bruttoareal: 7500 (rehabilitere 500 m2, ombygging av 3 000 m2 og nybygg på 4 200 m2)
Etasjer: 3
Underetasjer: 1
Byggestart: november-desember 2017
Ferdig: oktober 2019
Byggetid: 22 Måneder

Her kan du se presentasjonen av skolebygget og flerbrukshallen: https://www.strand.kommune.no/_f/p11/i46053c36-5251-4a66-b0ba-f92c5a4403c7/presentasjon-av-skolebygg-og-flerbrukshall-superparken-byggetrinn-1.pdf

One Comment

Legg igjen en kommentar