Ti på Tur: «Flatafjellet» i tåke

Utsikt mot Regnarvatnet fra Flatafjellet(492moh). Foto: iRyfylke

Tirsdag før påsken gikk startskuddet for årets Ti på Tur i regi av Norsk Folkehjelp Strand og Forsand. Neste tur for ansvarlig redaktør i nettavisen iRyfylke gikk til Flatafjellet, 492 moh.

Familie med 2 barn, 5 og 14 år, på tur. Langt ifra godt fjellvant, men liker seg ute i naturen.

Turen starter fra parkeringsplassen ved vannverket til IVAR på Leite og går cirka 1 km på grusvei inn til Regnarvatnet. Derfra fulgte vi stien til høyre langs Regnarvatnet. Etter i underkant av 1 kilometer i tidvis vått sti kom vi til den røde hytten innerst i Regnarvatnet.

Foto: iRyfylke

Her var det godt skiltet videre til venstre for rundturen via Flatafjellet.

Vi fulgte merkingen videre inn i en steinur, noe som var kjekt både for de voksne og små.

Turen gikk videre inn i et mer skogsterreng på nedsiden av Flatafjellet til vi kom til Regnabotnen. Der begynte vi en mer intens stigning opp Regnaskaret.

Foto: iRyfylke

Etter en god del høydemeter kom vi til toppen i Regnaskaret og møtte her skilt videre til Flatafjellet og Øykjafjellet.

Kort tid etter delte stien seg. Flatafjellet til høyre og Øykjafjellet til venstre. Vi fulgte da naturlig stien til høyre videre opp til Flatafjellet. Fra Regnaskaret til toppen var det igjen rundt 100 høydemeter, men disse gikk i et flatere landskap enn tidligere.

Foto: iRyfylke

Vi fulgte stien slavisk, slik en bør gjøre uten kart og kompass i sekken. Etter de siste drøyt 100 høydemeterne kom vi til bokstavskiltet ute på kanten mot Regnarvatnet, noen hundre meter fra topp punktet.

Etter et kort stopp for å nyte det tåkelagte Regnarvatnet gikk vi videre og møtte da på topp punktet, Flatafjellet.

Foto: iRyfylke

Videre gikk stien bratt nedover fjellsiden til Flatafjellet, mot dalen mellom Skardtjørna og Regnarvatnet. Etter regnværet var stien tidvis glatt nedover og tempoet var sakte. På vei nedover møtte vi flere som hadde valgt denne veien opp på rundturen.

Vel nede i dalen kom vi inn på stien mellom Skardtjørna og Regnarvatnet. Vi fortsatt mot høyre og Regnarvatnet.

Ikke lenge etter nærmet vi oss stiskillet vi tidligere hadde vært ved, og den rød hytta.

Foto: iRyfylke

Derfra gikk turen tilbake på stien langs Regnarvatnet og videre ut til vannverket på Leite.

Alt i alt en flott tur, med varierende utfordringer både for små og store. Andre bokstav er sanket, nå gjenstår bare åtte topper til. Takk for turen «Ti på Tur»!

Turen til Flatafjellet er en rundtur på drøyt 5 km. Første delen av turen går på god sti med det meste av stigningen mot slutten opp Regnaskaret. Siste del kan etter regnvær være litt utfordrende ned Flatafjellet, men ellers på godt merket sti. Med toppens høyde på 492moh også tatt i betraktning, er denne turen ypperlig for de aller flest også de aller minste.