To klasser i Strand i karantene og smitte på Tautunet

Fredag fikk pressen informasjon fra Strand kommune om at smittesituasjonen i kommunen fortsetter å økes i press. Det er nå en klasse på Tau barneskole og en klasse på Jørpeland Ungdomsskole som er i karantene. I tillegg er det påvist smitte i omsorgsbolig på Tautunet.

Det er fredag påvist smitte hos 2 personer i omsorgsbolig på Tautunet, disse er nå overført til den nyopprettede koronapleieavdeling på Jonsokberget i DPS bygget.

Smitten på Tautunet medfører at en større gruppe pleiere fra hjemmetjenesten på Tau er i karantene. Det jobbes med å få inn tilstrekkelig med personell for å erstatte disse, sier smittevernlege Anja de Jong.

Hendelsen på Tautunet fører til at kommunen nå sterkt fraråder pårørende å besøke sine nærmeste på Tautunet og Jonsokberget de kommende 10 dagene. Det er helt nødvendig for å begrense ytterligere smitte, dermed beskytte våre eldste innbyggere og unngå at enda flere helsepersonell må ut i karantene.

I lys av dette, ber Strand kommune alle innbyggerne i Strand være ekstra nøye med å følge råd og anbefalinger, avslutter smittevernlegen.

Vi setter stor pris på donasjon av valgfritt beløp for å ha lest artikkelen.
*Alle donasjoner behandles konfidensielt