To lokale artister fikk Drømmestipendet 2020

Foto: Strand Kulturskole

I onsdagens kommunestyremøtet fikk artistene Oda Linnea Linnett Eidem og Lars Fotland Bøe tildelt Drømmestipendet 2020 som to av totalt 100 stipendmottakere i år.

Lars Fotland Bøe (født 2003) og Oda Linnea Linnett Eidem (født 2001) er i 2020 to av totalt 100 kulturutøvere som hver har fått tildelt 15.000 fra Drømmestipendet. Dette er 17. gang at Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd samarbeider om Drømmestipendet. Stipendmottakerne er barn og ungdom mellom 13 og 20 år som utøver ulike kulturelle uttrykk. Målet med både nominasjon og stipend er at mottakerne skal få motivasjon til å utvikle seg videre og mulighet til å få oppfylt noen av sine kulturdrømmer.

Lars Fotland Bøe var i 2019 også å se på skjermen når han deltok i Norske Talenter. Her nådde unggutten helt til semifinalene og direktesendinger. I 2019 fikk også Fotland Bøe Strand kommune sin Ungdomspris 2019. Sommeren 2019 representerte han også Rogaland fylke under UKM festivalen i Stjørdal.

Oda Linnea Linnett Eidem har også deltatt i UKM samt gått på Kulturskolen i Strand siden 2.klasse. Oda har lenge sett på Liverpool Institute for Performing Arts som et mulig studium og stipendet vil kunne hjelpe til å dekke reisekostnader i forbindelse med å utforske denne skolen. Høsten 2019 hadde Oda en av hovedrollene i musikalen «Jesus Christ Superstar» i Strand kommune.

Drømmestipendet er et samarbeid mellom Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd. Stipendordningen ble etablert i 2004, og siden den gang har en lang rekke unge kunst- og kulturutøvere mottatt stipendet. Blant disse finner vi utøvere som Astrid S, Didrik Solli Tangen, Ella Marie Hætta Isaksen, Heidi Ruud Ellingsen og Ingebjørg Bratland.

Fra 2021 kan unge kunst- og kulturutøvere mellom 18 og 25 år søke Drømmestipendet.

Stipendet deles ut i kategoriene dans, musikk, sirkus, skapende skriving, teater, visuell kunst og åpen klasse.