Topp bytte og målgang i Jørpelandsvågen på årets Jørpeland rundt

På årets Jørpeland rundt festival blir det små forandringer i løypa og endret målgang. Nå er gjengen bak arrangementet godt i gang med forberedelser til årets tur.

Før helgen var gjengen i Spaserlauget så godt som ferdig med spyling av årets løyper. Endelig løype for 2021 ble også presentert.

Til årets rundtur har det blitt gjort endringer som vil gjør løypen litt lettere eller tyngre, de spreke hodene strides her, men litt lengre blir den i alle fall, skriver Spaserlauget.

Turen vil i år være ca 23 kilometer og by på ca 1400 høydemeter i byfjellene rundt Jørpeland. Første og kanskje største endring er starten. I år starter turen på ungdomsskolen på Jørpeland. Barkafjellet går i år ut og første fjell fra ungdomsskolen blir Hamrane.

I 2021 skal turen avsluttes i Jørpelandsvågen og du følger derfor Selemorkveien lengre ned enn foregående år. Siste del av turen ned langs Jørpelandselva, forbi fossen før ankomst Sagholmen Brød & Vin

Turguide 2021

7 nuts tur Jørpeland rundt er en topptur som går på fjellene rundt Jørpeland. Historien til løpet startet i 2002 da noen fjellglade pendlere satt på hurtigbåten og studerte toppene rundt Jørpeland. Planene ble lagt og en trase ble planlagt. Stiene er blitt lagt om og forbedret gjennom årene. Turen har vært avviklet i månedsskiftet april mai og deltakelsen har vært fra 2! til over 150.

Toppene som skal bestiges i 2021 er Hamrane (401 moh), Langaberg(455 moh), Store Krokarfjellet (462 moh), Førlandnuten(520 moh) Husafjellet (452 moh), Piggjafjellet (425 moh) og Tunglandsfjellet (388 moh)

7 nuts turen er i utgangspunktet en GÅ tur, men i den senere tid har flere prøvd seg med å springe turen. Bestetiden på runden rundt har derfor gått fra 8,5 timer det første året til Tom Erik Halvorsen’s 2,05 i 2020. Hvis du går fort og har lite pauser må du regne med en tid på ca 5,5 timer.

Årets endringer

1. Start ved Jørpeland ungdomsskole

2. Barkafjellet går UT

3. Piggjafjellet komm INN.

4. Målgang ved Kraftsstasjonen går UT.

5. Målgang ved Sagholmen brød og vin kommer INN.