Trafikkuhellet i Ryfylketunnelen

I morgentimene tirsdag gikk det galt like etter tunnelmunningen i Ryfylketunnelen mot Hundvåg. Det var trolig marginer som gjorde at alle kom fra hendelsen uskadet.

Klokken 09.45 fikk Sør-Vest Politidistrikt melding om et trafikkuhell mellom et vogntog og en personbil i Ryfylketunnelen.

Politiet beskrev at trafikkuhellet hadde skjedd like etter innslaget for tunnelen på Solbakksiden i retning Hundvåg. Tunnelen hadde på det tidspunktet ett felt stengt og at trafikken gikk i redusert hastighet.

Kort tid etter meldte både politiet og Vegtrafikksentralen(VTS) at tunnelløpet mot Hundvåg var stengt. Patruljer på stedet meldte om at det dreide seg om materielle skader og at det ikke var personskade.

Klokken 10.27, drøyt 40 minutter senere, meldte VTS at tunnelløpet mot Hundvåg var åpnet igjen.

Øyenvitne beskriver det som en skremmende opplevelse

Et øyenvitne til hendelsen forteller iRyfylke at hendelsen opplevdes som skremmende. Men at det var bra at alle kom fra det med skrekken.

Hendelsesløpet skal være at et vogntog var i ferd med å foreta en forbikjøring av et annet vogntog i tunnelmunningen. Når vogntoget la seg ut i venstre felt lå det allerede en bil der som var på vei forbi. Dette resulterte i at vogntoget presset personbilen inn i tunnelveggen, før vogntoget la seg raskt tilbake i høyre felt.

Øyenvitnet forteller at personbilen bar preg av skadene på høyre side med ødelagte dører, avrevet speil og ødelagte støtfangere. Men når en ser et slikt sammenstøtt mellom et vogntog og en personbil er det allikevel godt hendelsen ikke ble mer alvorlig.

Politiet oppretter ikke sak etter hendelsen

Politiets operasjonssentral opplyser til iRyfylke tirsdag ettermiddag at det ikke er foretatt noe førerkortbeslag eller opprettet sak fra politiets side etter hendelsen. Operasjonsleder beskriver hendelsen som et trafikkuhell med mindre materielle skader. Vogntoget som skulle foreta forbikjøringen la seg ut i venstre felt litt for tidlig og presset dermed bilen inn i tunnelveggen. Ut over det var det ingen dramatikk og det var ingen personskader.

Bilførerne fylte ut skademeldingsskjema på stedet, og begge bilene kjørte fra stedet.