Turtips 1 av 7 – Hjerterunden Jørpeland

Med en litt annerledes påskeferie i vente for de fleste tenkte vi det var litt kjekt dele noen gode turtips fra Ut.no. Turene er hovedsaklig enkle fotturer du kan gjøre med familien i påsken.

Ta med kakao, kaffe, pølse eller annet digg, og nyt noen timer i vakker natur i Ryfylke.

Midt i hjertet av byen pluss litt til
Start hvor du vil på Hjerterunden, men vår tur tar utgangspunkt i Vågen, Jørpeland sitt sentrum fram til 1970- årene. Vi passerer Jørpeland Brug og går over Jørpelandsåna og den flotte trebrua. Stien følger elva et godt stykke før en krysser Dalavegen og går ut i terrenget ved Fullshammar. Tar du en liten avstikker til toppen blir du belønnet med fantastisk utsikt over Jørpeland.

Vel nede igjen krysser du Førlandsringen og følger skilting mot Hellandsvegen og videre opp langs denne til Resahagen boligfelt. Her følger vi hestestien ned mot sjøen. Vi passerer ridebanen, ungdoms- og barneskolen og Klippen på vei ned til riksvegen. Kryss veien og gå videre ned Ingerskogen, som har fått navnet etter Inger Fjelde som bodde i den falleferdige gården langs veien. Vi fortsetter mot Nordlys som er offisiell badestrand på Jørpeland. Fra Nordlys går turen videre mot Stålverket og Vågen som var utgangspunktet vårt.

Parkering: På oppmerkede plasser ved Jørpeland Brug.

Løype: Turvei og tursti. Lengde ca. 9 km.

Kilde og les mer her: Ut.no

Legg igjen en kommentar