Turtips 4 av 7 – Krokarfjellet

Med en litt annerledes påskeferie i vente for de fleste tenkte vi det var litt kjekt dele noen gode turtips fra Ut.no. Turene er hovedsaklig enkle fotturer du kan gjøre med familien i påsken.

Ta med kakao, kaffe, pølse eller annet digg, og nyt noen timer i vakker natur i Ryfylke.

Middels utfordrende men verdt utsikten
Gå litt tilbake på vegen du kom inn til parkeringen og følg deretter merket veg som går ned til venstre. Etter et stykke er det en gjerdeklyver som en går over og så følger en stien oppover. Først kommer en til en sti som går til venstre opp til Småkrokane. Her tar en til høyre og fortsetter oppover via Litle Krokarfjell før en kommer til Store Krokarfjell. Her kan en nyte den flotte utsikten i sør mot Jørpeland, Idse og Idsal og mot Stavanger i sør-vest.

Stien fortsetter rett frem nedover mot Skardtjørna. I stiskillet tar en til venstre og følger stien lags vatnet og deretter kommer en over til Regnarvatnet hvor en fortsetter på vestsiden av dette før en kommer tilbake til parkeringsplassen igjen.

Løype: Merket. God sti. God 1 1/2 time hver vei med små barn.

Verd å se: Utsikten mot Jørpeland, Idse, Idsal og Stavanger

Båndtvang: Følg kommunens regler

Adkomst
Parker i enden av vegen som går inn ved IVAR sitt vannverk på Leitet ovenfor Jørpeland (på vegen som går mellom Jørpeland og Bjørheimsbygda). Vegen over Leitet er lettest å kjøre fra Bjørheimsbygda da en slipper å kjøre gjennom boligfelt. Det er gjennomkjøring forbudt på veien.

Kilde og les mer her: Ut.no

Legg igjen en kommentar