Ukjent smittekilde til personen som fredag fikk påvist korona i Hjelmeland

Personen som fredag fikk positiv prøve for koronaviruset i Hjelmeland ble lørdag testet på ny. Denne kontrollprøven viste st personen var smittet.

Det var først usikkerhet om personen faktisk var smittet, og kommuneoverlegen var i kontakt med FHI angående resultatene.

Lørdag ble personen som fredag testet positivt testet på ny. Denne kontrollprøven viser også at personen har koronavirus. Det er få nærkontaktar til pasienten, men de er satt i karantene etter gjeldende forskrifter og blir testet fortløpende.

Personen som er smitta har ikkje blitt eksponert for kjende tilfelle av Covid-19, så det dreier seg om såkalla «villsmitte», forklarer Bjarte Sørensen kommuneoverlege i Hjelmeland kommune.

Dette er en påminnelse om at viruset ikke tar hensyn til grenser, nasjonaliteter, kjønn eller alder og vi vil be alle om å fortsatt ta gjeldende råd, retningslinjer og regler på alvor. Dette gjelder også i vår region der vi til nå har hatt lite smitte, sier Sørensen.

Nå som smittesituasjonen har kommet mer inn på livet vårt vet vi at noen vil oppleve situasjonen særs vanskelig. Derfor må vi være ekstra rause med hverandre. Se gjerne rundt deg om det er noen som trenger en hjelpende hånd eller kanskje bare et smil, avslutter Sørensen.