Utekino på Jørpelandsholmen

7. september er det duket for utekino på Jørpelandsholmen etter initiativ fra Strand Ungdomsråd.

Det er Strand kino og Suldal kino som helgen 6 og 7 september skal arrangere utekino. På Jørpelandsholmen vises familiefilmen Askeladden – I Soria Moria Slott og grøsseren IT: Chapter Two. Vi har ikke 100% funnet plasseringen av kinolerret og projektor på Holmen, men dette skal vi få på plass snarlig, sier kinosjef Roger Nybroen.

Også tidligere har det vært utekino på Jørpeland

Utekino Jørpeland 2017. Foto: Roger Nybroen

Strand kino, sammen med de andre Ryfylkekommunene, arrangerte utekino i høstferieuka 2017 som en del av kulturbåten M/S Sunnhordaland som reiste rundt i alle kommunene på 7 dager. På Jørpeland var da utekinoen på parkeringsplassen utenfor Rema 1000 ved Stålverket. Dette var en del av kultursamarbeidet Kulturhaust i Ryfylke den høsten. Filmene som ble vist den gang var Elias og Storegaps hemmelighet og Pirates of The Carribean: Salazar’s Revenge. Det regnet store mengder absolutt hele dagen så det var dessverre ikke mange mennesker på visningene. Kanskje en 20-30 mann, forteller Nybroen.

Skal bli en uforglemmelig kveld på Jørpelandsholmen
Nybroen forteller at Jørpelandsholmen ikke blir fysisk stengt for offentligheten denne kvelden, men siden dette er en lørdag kveld klokka halv ti håper vi ikke andre besøkende vil føle seg skvist ut på noen måte. Det vil bli ordinært billettsalg på forhånd, og utlevering av armbånd ved ankomst på holmen. Ulike fargekoder for barne/familiefilm og voksenfilm. Det vil være vakthold, og går alt etter planen blir det konkurranser/premier på programmet også denne kvelden.

Folk fra kino og kulturkontor vi også være på jobb denne kvelden, i tillegg til ungdomsrådet med sine representanter. Vi vil kontakte lag og organiasjoner for å høre om de kan utføre noen oppgaver på dugnad. Det har foreløpig ikke vært aktuelt å søke bistand fra lokalt næringsliv til oppgaver/tjenester, utdyper Nybroen. Vi håper på fint vær og mye folk, da er vi fornøyd legger han til.

Samme utstyr som verdenspremieren på Preikestolen

Utekino på Preikestolen. Foto: Norsk Folkehjelp Strand og Forsand

Det var i følge NRK, som skrev en sak 17.jan 2018 om, kinosjefen i Strand Roger Nybroen som lanserte idéen om verdenspremiere av Mission Impossible 6:Fallout på Preikestolen. Så kinosjefen i Strand er ikke ikke ukjent med hårete idéer rundt filmvisninger.

På Jørpelandsholmen skal samme utstyret som ble fraktet opp til Preikestolen og som Strand kino brukte i 2017 brukes. Utstyret og tekniker kommer fra firmaet Unique Cinema Systems i Bergen. Det er kostbart å arrangere utekino av dette formatet. Så om utekinoen på Jørpelandsholmen blir gjentatt i årene fremover er uvist. Vi må se an litt hvordan det går denne gang og om Strand Ungdomsråd vil arrangere det flere ganger, sier Nybroen.

Hovedbilde: Strand Kino

Legg igjen en kommentar