Ved midnatt blir det markering på Oanes

Tirsdag kveld kl 00.00, i det fyrverkeriet fyller himmelen, starter Boreal Sjø sin private ferjedrift i Høgsfjordsambandet.

I den anledning inviterer Forsand Bygdeliste til en spontant markering for og feire oppstarten av nytt privat ferjesamband.

Markeringen starter kl 00.00 på Oanes, når første avgang går. De som ønsker kan møte til avgang kl 00.15 fra Lauvvik, forteller Thore Håland i Forsand Bygdeliste.

Det vil bli servert alkoholfri champagne i salongen ombord på ferjen, for å feire denne hardt prøvede milepælen i Ryfylkes historie, heter det i invitasjonen.

Ordfører i Forsand, Bjarte Sveinsvoll Dagestad, er i Sirdal i anledning nyttårsfeiringen og kan dessverre ikke delta. Men han syns det er flott at noen ønsker å markere dette. Videre forteller Dagestad at fortsatt ferjedrift over høgsfjorden har vært en viktig sak lenge for alle i Forsand. Det at innbyggere, næringsliv og turister nå får valgmuligheter på samferdselsiden er veldig bra, mener han! Ryfast og Høgsfjordsambandet supplerer hverandre på en god måte, legger Dagestad til.

Varaordfører i Sandnes, Pål Morten Borgli, må melde pass til markeringen på grunn av familiære årsaker. Men han legger ikke skjul på at han syns initiativet er helt fantastisk.

Ordfører i Strand, Irene Heng Lauvsnes, har ikke hørt om markeringen når vi snakker med henne mandag kveld. Hun selv skal delta på felles oppskyting av raketter i Jørpeland sentrum ved midnatt.

One Comment

Legg igjen en kommentar